Missionshuset fylls av tonsatt lyrik och opera

För nionde gången anordnas en kurs i klassisk sång vid Edsbruks Sångakademi.

Johan Korsfeldt och Annelie Korsfeldt är lärare under kursen, Maria Torginsson är deltagare.

Johan Korsfeldt och Annelie Korsfeldt är lärare under kursen, Maria Torginsson är deltagare.

Foto: Ellinor Ljung

Edsbruk2019-07-05 05:00

Annelie Korsfeldt är utbildad sångpedagog och sångerska med erfarenheter från körer och musikskola i Stockholm. Hon och hennes man, Per Korsfeldt, köpte tillsammans ett hus som missionsförsamlingen byggde under 1930-talet i Edsbruk. I huset har under åren en gemenskap mellan paret och Pers syskon; Johan Korsfeldt och Elisabeth Wessén, samt deras respektive vuxit fram. Gemenskapen bottnar i en sak: intresset för musik. Det var så Edsbruks Sångakademi kom till.

Annelie berättar att idén med en verksamhet där man lär ut sång funnits med henne länge och att hon vill förmedla det lustfyllda med sång till sina elever. Nu, för nionde året i räkningen, kommer 12 kursdeltagare för att bo, äta och sjunga tillsammans med Annelie och kompani i missionshuset. Musiken de sjunger är klassisk sång och opera. Varje år fokuserar man på en tonsättare, och årets huvudperson är Gustaf Nordqvist. Johan Korsfeldt berättar:

– Vi sjunger ofta dikter som är tonsatta, det är ett väldigt blomstrande språk. Vi vill förmedla känslor genom musiken, säger han.

Johan menar också att kursen handlar om att gå ur sin comfort zone och våga visa sitt känsloliv.

Kursdeltagarna är både elever till Annelie från Stockholm men även folk från trakterna, och det är blandad nivå på deras förkunskaper.

– Det är viktigt att deltagarna får en helhetsupplevelse, för kropp och själv, menar Annelie.

Varje år avslutas kursen med konsert, och i år har man två; en konsert i Västra Eds Kyrka den 5 juli och en på Lofta Café den 7 juli.

Annelie Korsfeldt tycker att hela huset lever upp när sommarkursen börjar.
Annelie Korsfeldt tycker att hela huset lever upp när sommarkursen börjar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om