Alliansen vill ha fortsatt mandat

De senaste åtta åren har alliansen stått stark i Eksjö kommun. Ett samarbete som man vill fortsätta med.Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna hoppas få fortsatt förtroende av väljarna för att leda kommunens arbete efter valet.

Annelie Hägg (C), Anders Gustafsson (M), Bosse Ljung (KD) och Micael Carlsson (L) söker stöd för fortsatt allianssamarbete efter valet.

Annelie Hägg (C), Anders Gustafsson (M), Bosse Ljung (KD) och Micael Carlsson (L) söker stöd för fortsatt allianssamarbete efter valet.

Foto: Privat

Eksjö kommun2018-07-09 16:00

– Vi har jobbat tillsammans i många år och uttalat i åtta år, säger Eksjö nuvarande kommunalråd Annelie Hägg (C).

Inför valet har alliansen träffats och tagit upp viktiga frågeställningar och vad man tycker är viktigt för Eksjö kommun framöver.

I den strävan har de fyra partierna kommit fram till att man står enade inför valet.

– Vi vill fortsätta samarbeta och tycker att det är viktigt att ha en bred majoritet när man arbetar med frågor som attraktivitet, vård och omsorg samt utbildning. Vi har en gemensam värdegrund och det är ett bra grundfundament som styr när beslut ska tas, påpekar Anders Gustafsson (M).

– Vi har en gemensam ambition att fortsätta samarbetet. Den politik som varje parti står för, den kan vi fortsätta med i ett allianssamarbete, anser Annelie Hägg (C), Anders Gustafsson (M), Micael Carlsson (L) och Bosse Ljung (KD).

En av hjärtefrågorna är som för alla kommunerna attraktivitet, Eksjö ska vara en kommun där man trivs, oavsett ålder och oavsett om man bor i kommunen.

De ämnena spänner naturligtvis över väldigt mycket.

– Det är väldigt viktigt att få en helhet. Vi bygger mycket på välfärd att folk ska vilja bo och verka här och att näringslivet ska kunna utvecklas, säger Annelie Hägg.

– Samtidigt vet vi att det kommer nya utmaningar och då är det bra att ha ett upparbetat arbetssätt, säger Anders Gustafsson.

De senaste åren har ekonomin varit en rejäl utmaning.

– Här tycker jag alliansen verkligen tagit sitt ansvar och vi har varit i den processen de senaste åren. De prioriteringar och omställningar vi gjort måste vi fortsätta med, menar Annelie Hägg.

Bland de fortsatta frågorna finns fiberutbyggnaden där vita fläckar ska täckas. Däri ligger numera även seniorboendena.

– Att få bredband även till äldreboenden tror jag är ett måste, säger Anders Gustafsson.

Att möta behovet av god omsorg och ha en fungerande kollektivtrafik ses som prioriterade frågor.

Skolan är naturligtvis också en hjärtefråga.

– Vi måste ha god utbildning av hög kvalitet i hela kommunen, anser Bosse Ljung.

Micael Carlsson väver här in hur viktig skolan är i integrationen.

– Skolan har en oerhört viktig roll i integrationen i språngbrädan till samhället, påminner Micael Carlsson som även nämner en god kvalité på vuxenutbildningar och lokaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om