Kvinna och barn fick livshotande skador

På tisdagen åtalades en man i 30-årsåldern misstänkt för att ha försökt mörda tre personer i Eksjö.

En kvinna och hennes två barn fick livshotande skador efter ett misstänkt mordförsök i Eksjö i augusti.

En kvinna och hennes två barn fick livshotande skador efter ett misstänkt mordförsök i Eksjö i augusti.

Foto: Jimmy Karlsson

Eksjö kommun2019-12-03 15:00

Den 15 augusti larmades SOS till en adress i centrala Eksjö där en kvinna och hennes två barn hittades med svåra stick- och skärskador. Vissa av skadorna var livshotande. En misstänkt man från Malmö kunde samma dag gripas på järnvägsstationen i Nässjö. Han har suttit frihetsberövad sedan dess.

På tisdagen åtalades mannen vid Eksjö Tingsrätt misstänkt för tre fall av mordförsök men även för våldtäkt, misshandel, stöld och olovlig identitetsanvändning. Enligt kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping, har mannen medgett att han varit på platsen men har i övrigt inte gjort några medgivanden.

– Han har lämnat en version att det är okända gärningsmän som varit inne i lägenheten och skadat kvinnan och barnen. Men det är inget som målsäganden har berättat. De har turligt nog överlevt och pekat ut mannen som gärningsman, säger Clausen, som anser att bevisläget är bra.

Han berättar att mannen och kvinnan hade haft en relation som enligt kvinnan avslutats.

– De hade kommit överens att träffas dagen före. Då fanns inget som tydde på vad som sedan skulle ske, enligt vad kvinnan uppfattat det, beskriver Kristoffer Clausen.

Hur mår målsäganden idag?

– Rent fysiskt mår de väl. De har inte fått några bestående men, mer än ärr, men jag kan inte uttala mig om deras psykiska mående, säger han.

Tingsrättsförhandlingen inleds på fredag den 6 december med fortsättning hela nästa vecka.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!