Från hösten 2017 är kommuner eller andra huvudmän skyldiga att erbjuda lovskola för elever i årskurs 8 och 9 som riskerar att hamna under godkänt betyg för ett nationellt gymnasieprogram.
I år hade 33 elever anmält sig, varav 29 kom att delta i nio dagars undervisning i somras.
– Det är jätteroligt att det var många motiverade elever som ville höja sina betyg. Den här sommaren var det ganska många i årskurs åtta som deltog. Det är vi väldigt positiva till då det gynnar på längre sikt, säger skolchef Bengt-Olov Södergren.
Tio av de 29 eleverna hade slutat nian och provade sina betyg för att få behörighet till gymnasiet, där främst matematik stod i fokus.
– Det vi gläds åt i år är resultatet. Allra roligast är att sex höjde sina betyg och fem av dem uppnådde behörighet. Man får ett väldigt samlat stöd och fokus på enskildheter i ämnet i en god studiemiljö. Det möjliggör att man får goda resultat, summerar barn- och utbildningsnämndens ordförande Bo-Kenneth Knutsson och får medhåll av skolchef Bengt-Olov Södergren, som berömmer lärarna.
Hälften av niorna som prövade höjde sina betyg. Är ni nöjda med det?
– Visst hade det varit roligt om det hade varit fler men det är väldigt glädjefyllt att vi "fångat" några. Varje elev vi lyckas få upp behörigheten på är en framgång, inte minst för den enskilda eleven som det gäller, det är en jätteviktig del. Att hjälpa 29 elever och att sex av tio som prövat att höja sina betyg nått framgång, är ändå väldigt bra, säger Knutsson.