Man hittades avliden i jakttorn

Under onsdagen hittades en man död uppe i ett jakttorn i Eksjö kommun. Efter en kriminalteknisk undersökning misstänker polisen inget brott. "Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen", skriver polisen.

En man hittades imorse död på en mindre ort i Eksjö kommun.

En man hittades imorse död på en mindre ort i Eksjö kommun.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eksjö kommun2022-08-17 14:53

Det var på morgonen, vid klockan 08:45, som polisen larmades efter att en man hittats död i ett skogsparti i Kråkshult. 

– Den avlidna personen var ute på jakt och påträffades avliden i ett jakttorn, skriver presstalesperson Johnny Gustavsson på polisens hemsida.

På plats vid jakttornet ansåg polisen att det fanns oklara omständigheter kring dödsfallet. Kriminaltekniker tillkallades till platsen och två personer greps. Efter att den kriminaltekniska undersökningen var genomförd meddelande polisen att det inte längre fanns någon misstänke om brott.

– Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat rättsläkare. Tillsammans har de konstaterat att det handlar om en ren olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet, meddelade Johnny Gustavsson på hemsidan under eftermiddagen.

De tidigare gripna personerna släpptes och friades från all misstanke.

– Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken, skriver Johnny Gustavsson. 

Eftersöksjägare ska nu ge sig ut för att kontrollera om det finns skadat vilt i området. Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet. 

Mannens vapen ska undersökas av polis för att se om det avlossats och skadeskjutit det troliga vildsvinet.
Mannens vapen ska undersökas av polis för att se om det avlossats och skadeskjutit det troliga vildsvinet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!