Ny platschef på Hotel Ullinge tror på ödet

Hotel Ullinges nya platschef Petra Andersson har många planer för hur verksamheten kan utvecklas.

Petra Andersson är ny platschef på Hotel Ullinge utanför Eksjö.

Petra Andersson är ny platschef på Hotel Ullinge utanför Eksjö.

Foto: Marie Fransson

Eksjö kommun2019-10-20 14:00

  – Platsen, historien och människors berättelser ligger mig varmt om hjärtat, säger Petra Andersson, ny platschef på hotellet.

– Ullinge Wärdshus är drömmen för en storyteller. Det ska bli mycket roligt att föra Ullinges berättarskatt vidare.

Med i bagaget har hon erfarenheter som just storyteller men även som bland annat kommunikatör, värdshusvärdinna, egen företagare och reseledare. Senast har hon varit säljare.

– Som säljare har jag bott mycket på hotell och jag har konfererat över hela Sverige, säger hon om de erfarenheter som gäst som hon nu tar med sig till hotellverksamheten.

Petra Andersson är född i Skövde och uppvuxen i Växjö.

– Jag har passerat skylten till Ullinge och hört om alla roliga tillställningar. Men jag hade inte tänkt söka nytt jobb. Jag trivdes där jag var, säger Petra Andersson.

Hon berättar att hon för något år sedan, då hon var mellan två jobb, la ut "lite krokar" om ett nytt jobb.

–  Några förslag har fortsatt komma på mailen men oftast trycker jag på papperskorgen. Av någon anledning råkade jag klicka på denna, och det var meningen. Att jobba som hotellchef är en dröm som jag har haft och som nu går i uppfyllelse.

Hon säger att hon har många idéer hur verksamheten kan kompletteras där hon nämner exempelvis utställningar och berättarkvällar. 

– Ägarna på 1980-talet kallade det för smultronstället. Kanske ska vi plantera mer smultron. Jag har gett köket i uppdrag att utveckla något unikt med smultron vi kan bjuda på, säger Petra Andersson.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!