Marcus Axelsson har jobbat i många år med att utveckla näringslivet i Eksjö. De senaste fyra åren har han haft tjänsten som chef i tillväxt- och utvecklingssektorn. Han blir fortsatt Eksjöbo men går vidare till ett nytt jobb som vd för Destination Jönköping. Arbetet att hitta hans efterträdare inleddes omgående och under den senaste tiden har kommunen sökt en chef med ett starkt intresse för frågor kring näringsliv- och utveckling.

När ansökningstiden gick ut vecka tre fanns 18 ansökningar. Personalchef Malin Claesson kommer tillsammans med kommundirektör Tord du Rietz jobba med tillsättningen av tjänsten.

Hon beskriver att de sökande mestadels är från andra delar av landet men även är bosatta utrikes.

– Det är inte många som har någon nära anknytning. De vill flytta tillbaka men inte specifikt var, säger hon om de sökande som bor utomlands.

Kommunen dröjer inte med sitt arbete:

– De första intervjuerna kommer vi att ha i slutet av den här veckan. Sen gör vi ett nytt urval och vid andra intervjun kommer fackliga organisationer vara med.

Rekryteringen hoppas Malin Claesson är klar inom några veckor men hon tror inte att en chef är på plats förrän framåt sommaren.

– Utgången är att personen ska börja så snart som möjligt men vi är medvetna om att det inte blir när Marcus slutar, på grund av uppsägningstider.

– Kommundirektören kommer att utse en ställföreträdande tills vidare, säger hon.

Marcus Axelsson slutar sin tjänst vecka åtta.