Änglavakt när 12-åring dök från brygga

Det kunde gått riktigt illa när 12-åriga Alwa Brorsson skulle bada i Ingatorpssjön. På botten låg en dumpad motorcykel som hon slog i när hon dök i vattnet från bryggan. ”Man är tacksam att det bara slutade med skrapsår”, säger mamma Terese.

6 augusti 2019 18:00

I lördags kväll skulle 12-åriga Alwa Brorsson gå och bada tillsammans med en kompis. Som så många gånger tidigare den här sommaren dök hon i vattnet från bryggan vid badplatsen i Ingatorp, men under ytan träffade hon något med bröstkorgen.

– Lyckligtvis fick hon bara skrapsår av händelsen, men det kunde gått mycket värre. Man törs ju knappt tänka på det, säger Alwas mamma Terese Brorsson.

När Alwa och hennes kompis började utforska föremålet på botten visade det sig att det var en motocrosscykel som någon hade dumpat från bryggan.

Denna motorcykel skulle sedan visa sig vara den som stals på natten mellan fredagen och lördagen i Ingatorp – från kompisens föräldrars garage.

– Det har varit för mycket händelser i Ingatorp den senaste tiden. Förhoppningsvis var det här den som gör att det lugnar ner sig. För det kunde ha gått riktigt illa, säger Terese Brorsson.

– Ingatorp är ett litet samhälle och det spekuleras mycket, men kanske den eller de som ligger bakom detta får sig en liten tankeställare när det uppmärksammas.

Polisen ser allvarligt på det inträffade.

– Det är väldigt sällan som bråte på botten blir polisiära ärenden. Och även om det i detta fall kanske inte fanns något syfte att skada, så är det inte på något sätt bra, säger Erik Terneborn, presstalesperson i polisregion Öst.

Hur det gick med motorcykeln? Jo, den återfördes till kompisens föräldrar, tömdes på vatten och startade igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg