– Vi är jättenöjda med årets stadsfest. Vi hade väldigt bra väder och publiken upplevde vi som väldigt nöjda. Vi räknar med cirka 23 000 besökare på två dagar, säger Maria Stejdahl, ordförande för Fiesta Eksjö som är arrangör av stadsfesten.

Sandro Cavazza, som skrivit låtar till bland annat Avicii tidigare, satsar nu på en solokarriär och har tidigare under sommaren spelat på Allsång på Skansen. Han spelade på GSP-scenen under lördagen och lockade en stor, övervägande ung publik, som sjöng med i hans pop-låtar.

Moneybrother spelade på stora scenen. Det var sista spelningen på bandets sommarturné. Hans svängiga rock framfördes både på svenska och engelska, både äldre hits och nyare låtar. Här var det en något äldre publik som samlats framför scenen.

Artikelbild

| Moneybrothers sommarturné fick sitt avslut på Eksjö stadsfest.

Vid mörkrets intåg på lördagskvällen stod skatepunk-bandet Millencolin på GSP-scenen, det var snabbt och intensivt med en publik som hakade på tempot.

På den mindre, mer intima scenen Kyrkbacksgården spelade Bror Gunnar Jansson mörk blues.

Systrarna Alma och Elsa Jismyr från Tranås är rutinerade stadsfestbesökare:

– Vi har nog varit här fem gånger, säger Alma Jismyr.

Artikelbild

| Molly Sandéns pop på svenska lockade både en yngre och äldre publik.

– Jag tycker att Sandro Cavazza har varit bäst i år, säger Elsa Jismyr.

– Ikväll ska vi se Molly Sandén, berättar systrarna.

Artikelbild

| Millencolin är ett rutinerat band, som spelat i 26 år.

Vid klockan 22 var det så dags för Molly Sandén att inta stora scenen. En blandad publik fyllde snabbt torget när Molly Sandén framförde sin pop på svenska.