Att det är välkända musikanter såg man tydligt i kyrkan. Ett 90-tal besökare hade kommit till kyrkan för att lyssna på cittramusiken.

Anders Wenehult hälsade alla välkomna till "Musik till helgsmål" direkt efter att kyrkklockorna ebbat ut. – Cittragruppen är mycket eftertraktad och jag är mycket förväntansfull, sade Anders Wenehult.

Gruppledare Inge Danielsson, spelade själv på dragspel, berättade att konserten skulle bjuda på en blandning av religiösa och profana sånger. Först ut var en sång ur dansbandsmässan och hette ”Hör mina ord”. Inge Danielsson berättade mellan sångarna vad nästa sång handlade om och medan de spelade på cittra sjöng de 13 musikanterna också.

Artikelbild

| Det bblev många vackra sånger och extranummer innan konserten var över.

De bjöd på 14 vackra sånger som bland annat, ”Du hemmets jord”, ”Midsommarblomster”, ”Han har öppnat pärleporten” och ”Jag har hört om ett land bakom molnen”.

Anders Wenehult höll en kort andakt och efter sista sången ”När solen lyktat dagens gång” var konserten inte ändå inte helt över. Gruppen bjöd på ett extranummer, den välkända sången ”Räck mej din hand”.