De tjuvstartade midsommarfirandet

Dan före dan. Ja, då firades det midsommar på äldreboendet Solgården i Ingatorp. Barnen på Ingatorpsskolans fritids fixade midsommarstång och dans, allt till de äldres stora förtjusning.

21 juni 2019 09:00

Varje år, dagen innan midsommarafton, arrangeras det traditionellt midsommarfirande på särskilda boendet Solgården i Ingatorp.

– Då firar vi med sommartårta med jordgubbar på. Sedan är Ingatorps fritidsbarn här och klär kransarna till midsommarstången, berättar enhetschefen Birgitta Olsson.

Solgården i Ingatorp består av tre avdelningar – en för dementa samt två avdelningar vårdboende. Utöver det finns också fyra seniorlägenheter och två korttidsboenden.

– Totalt har vi 32 boende här, och de flesta kommer från de östra delarna av Eksjö kommun, berättar Birgitta Olsson.

Hur kommer det sig att ni firar midsommar en dag för tidigt?

– Det är för att all personal och alla frivilliga också ska kunna vara med. Det är många som är lediga på själva midsommarafton.

Efter fika och kransbindande flyttade man ut för resning av midsommarstången. De som ville och kunde dansade sedan alla klassiska ringdanser kring stången, allt under ackompanjemang av dragspelaren Inge Danielsson.

– Det här är så uppskattat av de äldre och betyder väldigt mycket för dem. Det känns bra att kunna göra det för dem, och de gillar också att barnen är här och att få träffa dem. Vi försöker ha lite stående aktiviteter spridda över året, ungefär en gång i månaden, berättar Birgitta Olsson.

Harriet Bengtsson var en av alla boende på Solgården som njöt i fulla drag.

– Det är väldigt trevligt. Och skönt med det här vädret. Jag har alltid tyckt om värmen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg