De vandrade för att bemöta otryggheten

I veckan genomfördes en trygghetsvandring i Mariannelund. Platser där ortsbor upplevt som mer otrygga besöktes.

En av grupperna vid trygghetsvandringen.  Alf Lundberg  på Eksjö kommun noterar.

En av grupperna vid trygghetsvandringen. Alf Lundberg på Eksjö kommun noterar.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-12-14 20:58

Nyligen hölls ett välbesökt trygghetsmöte i Mariannelund, där diskussionen handlade om vad som upplevs mindre tryggt i samhället. Vid detta möte aviserades att det även skulle bli en trygghetsvandring i samhället. Trygghetsvandringen ägde rum på onsdagen men på grund av tidpunkten deltog endast några få personer. Representerade var kommun, Emilkraften, polis, hyresgästföreningen och Aktivt Centrum.

Under vandringen besöktes flera platser som upplevts som mindre trygga av ortsborna när det är mörkt. Kommunen valde visserligen att förlägga vandringen till sen eftermiddag men det var ändå inte så mörkt att man verkligen kunde uppleva exempelvis bristfällig belysning. Besök gjordes på parkeringen vid Hagagatan där Hyresgästföreningen påpekade att det stundtals kunde upplevas som oroligt på nätterna.

Andra platser som besågs var Gärdesgatan, parkeringen vid före detta Konsum, ytan bakom idrottshallen samt gångvägen vid ån i Tennisparken. Man tittade också på "Hultsfredsvägen" där man menar att bilister kör för fort. Synpunkterna och det man kunde notera vid varje plats ska nu sammanställas.

Vid en vandring 2017 tittade man på mer trafikrelaterade trygghetsfrågor, där förslag till åtgärder arbetats fram. Bland annat finns förslag om en rondell för att minska buskörningen kring Parkgatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!