Det blåser rejält om revyn i Eksjö i år

Det blir lokalrevy även denna vinter i Eksjö. Repetitionerna är igång på allvar. Revygänget bjuder in till premiär strax efter nyår.

Det kommer blåsa i Eksjörevyn med hjälp av Ebba Siöland, Gunnar Dahlén,  Anders Pähn, Emelie Erlandsson, Sara Bergkvist, Viktor Lindell, Saimy Swärd och Sebastian Helm.

Det kommer blåsa i Eksjörevyn med hjälp av Ebba Siöland, Gunnar Dahlén, Anders Pähn, Emelie Erlandsson, Sara Bergkvist, Viktor Lindell, Saimy Swärd och Sebastian Helm.

Foto: Kjell Holgersson

Eksjö kommun2019-11-13 08:00

Efter många år var revyn förra året tvungen att byta till en betydligt mindre scen.

Fungerade det?

– Vi var lite osäkra. Men det blev intimt och bra då man kom närmare publiken. Det som var positivt var att publiken var väldigt nöjd. Sen hade vi väldigt bra material, konstaterar Saimy Swärd, producent och ordförande i föreningen Eksjörevyn.

Årets materiel består av både egenskrivet och köpt.

– Vi köper in manus från bra manusförfattare och de bästa akterna i revy-SM. De är mer allmänna och fungerar för alla. 

En del lokalt utlovas dock och underlag har inte saknats, förklarar hon och nämner politiker och tjänstemän det "blåst" om.

– Vi kan väl säga att det blåser rejält i Eksjö. Vem som blåser är vi inte riktigt säkra på. Vi kommer ta fasta på det som hänt det senaste året i Eksjö, säger hon och ger en föraning om vad revyn ”Tjuge Tjuge- En blåst revy” delvis kommer att innehålla. 

– Sen kommer det som vanligt att innehålla sång och dans, säger Saimy Swärd, men förklarar att orkestern kommer att ta en paus det här året.

– Det är en liten nödlösning, men kommer inte att påverka revyn. Jag tror det kan bli bra att starta upp igen, säger hon.

Revyn går tillbaka till den gamla traditionen att ha premiär strax efter nyår med totalt åtta föreställningar.

Ensemblen består av Gunnar Dahlén, Ebba Siöland, Anders Pähn, Emelie Erlandsson, Sara Bergkvist, Viktor Lindell, Saimy Swärd och Sebastian Helm. För regi står Ville Björkman.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!