De gamlas dag, de äldres dag och därefter församlingshögtid. En högtid där de äldsta deltagarna brukade hyllas. Intresset för den högtiden blev med åren allt mindre och i Ingatorp kom man då på idén med en fest för 80-plussare. Något som blev en succé direkt redan i begynnelsen för sex år sedan.

– Förr gick församlingen hem och uppvaktade de som fyllde 80 år. Nu samlar vi de som fyller 80 under året, säger Kerstin Gustavsson.

Hon höll en parentation för de som skulle varit med men lämnat jordelivet under året.

Artikelbild

| Gun Granlund,Yngve Adolfsson, Hanna Weckfors och Kristina Westerström

Inte bara 80-åringarna utan alla som passerat 80-årsstrecket med respektive har en inbjudan till festen.

I år kom 90 personer till församlingshemmet där en festmåltid serverades av lokala medarbetare i Ingatorp-Bellö församlingar.

För ändamålet hade en "serveringskör" bildats som sjöng under under ledning av Inge Danielsson.

Ulrika Bengtsson, Susanna Olaison och Jenny Meyer sjöng solosång och Inge Danielsson stod för musikunderhållningen med dragspel och piano.

Artikelbild

| Ett 90-tal av Ingatorps- och Bellös erfarna ortsbor deltog i festen.

En liten teatergrupp bestående av Gun Granlund, Yngve Adolfsson, Hanna Weckfors och Kristina Westerström framförde lite egna funderingar om hur det eventuellt kan gå till på ett möte om inte prästen är med. Som tur var så kom prästen till slut så allt blev som vanligt.

Alla gäster fick en lott på sitt serveringsfat. Innan festen tog slut var alla blommor på borden men även choklad, gelehjärtan och dylikt utlottade.

Artikelbild

| Sören Hugosson serverar Gerd Adolfsson

– Vi hade 40 vinster så hälften av gästerna gick hem med varsin vinst, säger Kerstin Gustavsson.