Företagaren prisas: "En förebild"

Maria Havskog fick i år mottaga Centerkvinnorna i Eksjös Företagarpris där man hyllar och uppmärksammar en kvinnlig företagare.

Centerkvinnorna Lena Carlsson, pristagaren Maria Havskog, Centerkvinnorna Elly Henrysson, Susanne Johansson och Ulla Johnsson.

Centerkvinnorna Lena Carlsson, pristagaren Maria Havskog, Centerkvinnorna Elly Henrysson, Susanne Johansson och Ulla Johnsson.

Foto: Privat

Eksjö2019-03-12 17:00

"Hon är väldigt passande för sitt yrke. Hon är en driven och kreativ företagare. En stark vinna som är en förebild för oss alla" motiverar Centerkvinnorna Ulla Johnsson, Elly Henrysson, Susanne Johansson och Lena Carlsson, priset som delas ut varje år i mars.

Motiveringen är tillägnad Maria Havskog som sedan två år driver Havskogs Massage AB i centrala Eksjö.

– Det är väldigt roligt och smickrande. Det är roligt att bli uppmärksammad. Det tycker väl alla, säger Maria Havskog, efter att ha blivit hyllad med tårta, diplom och blommor.

För två och ett halvt år sedan startade hon Havskogs Massage AB och den satsningen har visat sig vara ett riktigt lyckokast.

I dag har hon fullt upp och sedan starten finns 1 000 kunder inskrivna i kundboken.

– Jag tror jag startade i ett bra läge. Det ligger ju rätt i tiden att ta hand om sin kropp. Och jag tycker ju givetvis att man ska unna sig massage, säger hon.

Maria Havskog var tidigare delägare i en skobutik i många år. Därefter tog hon anställning i en annan sorts butik.

– Men jag kände jag ville vara egen och styra mig själv, säger hon om beslutet att prova en helt annan karriär mitt i livet.

Och utan att tveka uppmanar hon flera att våga ta steget:

– Gör det bara. Det går inte att börja fundera för mycket för då vågar man inte. Det är som att vinterbada. Det är bara att bestämma sig. Börjar man känna på vattnet så tycker man att det för kallt och då vågar man inte, säger Maria Havskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om