Fortfarande inga spår efter Nathalie

Trots ett intensivt sökarbete med runt 200 personer från polis, militär, räddningstjänst och frivilliga är 21-åriga Nathalie Engblad från Eksjö fortfarande försvunnen.

18 december 2018 20:15

– Vi kan heller inte utesluta att det föreligger ett brott, därför har vi inlett en förundersökning om människorov och har hört ett antal personer. Men det finns ingen misstänkt, säger Jonas Lindell, områdeschef för polisen på Höglandet som leder sökandet efter 21-åriga Nathalie Engblad.

Under hela tisdagen pågick ett intensivt sökande efter Nathalie, som är spårlöst försvunnen sedan i lördags.

Under förmiddagen sökte polis i ett bostadsområde i centrala Eksjö där man letade igenom parker och villaträdgårdar.

– Vi intresserar oss för det området av flera skäl, bland annat för att kvinnan är boende där, säger Jonas Lindell.

Vid lunchtid samlades ett 100-tal soldater från Ing 2 i Eksjö för att gå skallgång i den svåra terrängen på båda sidor om riksväg 40, nära avfarten till Ormaryd.

– Vi bistår polisen och söker igenom terrängen så noggrant vi kan. Vi har också bandvagnar och andra fordon till vår hjälp, säger Joakim Carlsson, kapten vid Ing 2.

Militärer på motorcyklar som är utrustade med korta skidor åkte längs vägarna och sökte i dikeskanterna.

Med bara några meters lucka ställde militärerna upp för skallgång och gick igenom ett flertal olika områden i den aktuella sektorn, men inte heller det gav något resultat under dagen.

Frivilligorganisationen Missing People hade ett 60-tal personer ute i minst fyra olika grupper under eftermiddagen.

– Vi söker i sektorn runt den mast där hennes mobiltelefon har pingats, men det är svår terräng, säger Katarina Tilstam Toresdotter.

En större del av dagen cirkulerade en polishelikopter på låg höjd över både det mest intressanta området i centrala Eksjö och över området utmed riksväg 40.

Men ännu vid 19-tiden fanns inga rapporter om några nya spår efter försvunna Nathalie.

– Vi släpper inte ut några fler grupper efter klockan 19, men det innebär samtidigt att andra grupper fortsätter att leta ytterligare ett par timmar innan de slutar för dagen, säger Johan Hjalmarsson från Missing People.

Om det blir några nya sökinsatser för Missing People under onsdagen vet han inte.

– Efterhand börjar polisen anse att området kallnar, därmed inte sagt att något annat är varmare heller, säger han.

– Målsättningen är att vi ska fullfölja dagens arbete. Sedan gör mörkret det svårare att fortsätta och vi tar nya tag när det ljusnar. Men vi har också folk som jobbar med att följa upp tips under hela natten, säger Jonas Lindell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa