Ann-Katrin och hennes man Terry Frost har får på Hässleby gård i Mariannelund. Ett trivsamt inslag både för boende i området, barnen i Mariannelund och alla turister som besöker orten.

Terry och Ann-Katrin brukar se till djuren tidigt på morgonen och gjorde så också den aktuella dagen strax före helgen. Med bara tio får i hagen är de lätträknade. Betet var dessutom litet och gräset kort.

Den här morgonen saknades ett får.

Artikelbild

| Vänskap som inte går att ta miste på. Ann-Katrin med en av personligheterna bland fåren.

– Inget djur har tagit sig ut. Vi har fårnät och elstängsel runt om. Grinden är låst så några måste ha klättrat över grinden och lyft över tackan. Något annat sätt finns inte. Troligen har de varit inne här på gårdsplan, säger Ann-Katrin som har polisanmält händelsen.

– Man blir bestört och vi är chockade. Man tror inte det är sant. Det är svårt att smälta. Det är så öppet här och det är mitt i samhället, beskriver hon känslan.

Hon tror att fåret slaktades omgående.

– Om någon vill ha ett får som sällskap, då frågar man väl om man får köpa. Jag tror det är slaktat och jag hoppas de satt i halsen.

Livet som fårägare är just nu tyngre än vanligt. Förutom att man mist ett väldigt sällskapligt djur är det svårt med betet den här sommaren med dålig återväxt.

– Och det går inte få tag i hö i år och vi är helt beroende att köpa då vi inte har någon egen mark, beskriver hon.

Vid ett par tillfällen på sistone har trädgårdsavfall legat inne hos fåren och det har hållit på att sluta riktigt illa, då djuren blev sjuka.

– Det är jättegulligt att folk bryr sig men det har varit giftiga växter. Man får gärna lämna mat till djuren men lägg det då utanför så vi kan sortera.