I veckan samlades frivilliga för att planera inför hösten aktiviteter på Bobinen. Trygghetsboendets träffpunkt är en mötesplats för seniorer och dess anhöriga. Högläsning, promenader, sittgympa, bingo eller underhållning återfinns i höstens program. 

– Det är öppet för hela samhällets seniorer, säger Kerstin Lind, som engagerat sig i sju års tid.

– Jag tycker det är roligt och det ger så mycket tillbaka. Och de boende uppskattar det, säger hon.

Idag är minst 12 aktiva på Träffpunkt Bobinen. 

–  Vi vill jättegärna ha in fler. Ju fler vi är desto bättre. Man kan bara vara med på någon aktivitet så det behöver inte bli uppbundet. Vill man prova går det också bra, förklarar hon.

Frivilligarbetarna på Bobinen träffas en gång i månaden där man bland annat planerar inför kommande termins aktiviteter. Enligt Kerstin Lind är det fritt fram för nya förslag och bara fantasin sätter gränser. Grupperna i kommunen samlas även till större träffar för att nätverka.

Inger Häll, samordnare i Eksjö kommun tycker det är roligt att coacha så att idéer blir verklighet och hon märker en glädje.

 – Man mår bra att ha roligt tillsammans, säger hon. 

Idag är de flesta frivilliga kvinnor. Detsamma gäller besökare på träffpunkterna. 

– Ensamheten är minst lika stor hos män. Får vi med fler frivilliga män så får du även fler män på aktiviteterna. Vi får kanske bara en man på gympan men vi får fem män på bingon. Det kan vi jobba mer med, säger Inger Häll.