Grannsamverkan aktuell i Ingatorp igen

För att få fart på Grannsamverkan i Ingatorp anordnas ett möte i bygdegården på onsdag. Initiativtagare är Inge Danielsson som bor på orten.

Ett möte om att dra igång med grannsamverkan i Ingatorp igen ska hållas i bygdegården på onsdag.

Ett möte om att dra igång med grannsamverkan i Ingatorp igen ska hållas i bygdegården på onsdag.

Foto: ellinor harrysson

Ingatorp2019-11-15 20:00

Inge Danielsson tog upp frågan om Grannsamverkan vid Ingatorps samhällsförenings årsmöte tidigare i år.

– Verksamheten har funnits på orten tidigare år, men det har ebbat ut på sistone, så därför tyckte jag att det var dags att göra en nysatsning. Vi börjar med ett möte i bygdegården på onsdag så får vi se var det leder, säger Inge Danielsson.

Polisen har bjudits in till mötet och ska berätta mer om hur det fungerar och hur man ska tänka för att förebygga brott.

– Man måste gå genom polisen för få tillgång till skyltar och dekaler och sedan hoppas vi få lite tips på hur man ska tänka för att inte utsätta sig för risker i onödan och hur man kan jobba tillsammans på orten och de olika områdena, säger Inge Danielsson.

Varför behövs den här verksamheten i Ingatorp?

– Jag upplever att det är mycket som händer nu för tiden, men märker tjuvarna att folk är på alerten och håller koll åt varandra så tror jag risken för att det ska hända tråkigheter minskar avsevärt, säger Inge Danielsson.

Grannsamverkan finansieras av Samverkan mot brott (SAMBO) som är en organisation bestående av Polisen, andra myndigheter och en rad försäkringsbolag samt intresseorganisationer. På uppdrag av dessa är SSF Stöldskyddsföreningen huvudman för verksamheten. Detta för att medborgarna i en kommun, som på eget initiativ vill öka tryggheten och minska risken för att bli utsatta för brott, inte ska behöva bekosta Grannsamverkan i sitt bostadsområde själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!