Han blir ny chef på Hjältevadshus

Hustillverkaren Hjältevadshus bygger om i ledningen med Stefan Lind som ny vd och Ola Adolfsson som ny produktionschef. "Vi behövde den här förändringen och jag är väldigt glad över den här rekryteringen", säger Jonas Bartholdson, koncern-vd på Pulsen, som äger Hjältevadshus.

2 maj 2019 16:00

Anrika Hjältevadshus har levererat trähus sedan 1947 och är sedan 2012 en del av Pulsenkoncernen. Nu meddelar bolaget att man genomfört förändringar i organisationen. Stefan Lind, som tidigare har haft interimuppdrag inom Herencokoncernen och bland annat varit vd inom HTC Group i Söderköping och B&B Tools-koncernen, blir ny vd. Sedan några veckor är även Ola Adolfsson på plats som ny produktionschef. Han har över 30 års erfarenhet från byggbranschen och har de senaste 12 åren varit vd på modulhusbyggaren Flexator i Småland.

Jonus Bartholdson, vd på Pulsen och styrelseordförande i Hjältevadshus AB är nöjd med rekryteringen av den erfarna duon.

– Stefan och Ola har en bred erfarenhet, Ola har lång historik i branschen och Stefan är duktig på marknad och att driva förändringsresor vi ser som viktiga, det handlar bland annat om digitalisering. Vi behöver jobba mer med stödsystem, som vi inom koncernen är bra på. Det är de stora sakerna vi ser de ska bidra med och rekryteringen av den här duon är i sig ett kvalitetsbetyg på hur bra bolaget i grunden är.

I februari kom beskedet att Hjältevadshus, som har merparten av sin verksamhet i Eksjö kommun men också i Hultsfred, varslar 100 av sina totalt 250 anställda. Varslet går ut i början av juni och grundinställningen är att antalet som får gå blir i den storleksordningen, säger Jonus Bartholdson.

– Vi behöver göra den här justeringen, men ser också att vi ska kunna anställa igen framöver. Men i det korta perspektivet kommer vi inte att växa, nu pratar vi kanske i slutet på kommande verksamhetsår. Totalt sett är utsikterna för oss väldigt goda.

Hur ser du på framtiden för Hjältevadshus?

– Vi har gjort en nödvändig förändring, vi är glada över att vi fått till en ny ledning som står för en ny inriktning och vi ser posivit på vår verksamhet. Vi tar ett stort steg framåt i att utveckla vår affär och jag tycker vi vinner mark på det vi gör. Vi har flest nollfelshus i hela branschen och en unik byggprocess. Totalt sett är utsikterna för Hjältevadshus väldigt goda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Forsgren Malmström