Här är nya tidsplanen för skolan

Trångboddheten på Furulundskolan är på gång att åtgärdas. Den efterfrågade skolpaviljongen ska vara klar att tas i bruk första augusti.

Uppmontering av paviljongerna på Furulundsskolan förbereds. De ska varra på plats om några veckor, lagom till skolstart.

Uppmontering av paviljongerna på Furulundsskolan förbereds. De ska varra på plats om några veckor, lagom till skolstart.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-06-25 10:00

När skolan började renoveras och rustas upp för tiotalet år sedan var prognosen för antalet elever fallande. En stor skolbyggnad i sämre skick, revs. Kommunen räknade med än färre elever och då även mindre behov av lokaler framöver.

Men prognosen föll. Skolan har i stället ökat sitt elevantal samtidigt som det fötts fler barn än vad man trodde då. De lokalutredningar som gjorts har krävt allt tätare revideringar och för att lösa situationen har man bland annat fått söka lokaler för barnomsorg i samhället.

Förra hösten larmade ändå skolledningen att nya lokaler måste till. Lösningen blev så kallade paviljonger.

Förhoppningen i höstas var att de skulle komma på plats redan under vårterminen men det har av olika anledningar försenats.

– Nu är tidsplanen första augusti och allt går enligt plan, säger rektor Ann-Sophie Larsson.

De praktiska markarbetena inleddes i samband med skolavslutningen.

Paviljongerna blir dock inte intill idrottshallen, som det var tänkt från början.

– Det visade sig vara för sankt. Det har varit översvämningar där, säger hon.

I stället byggs paviljongen på den yta där den rivna skolbyggnaden stod. Här finns ledningar och dylikt redan förberett.

Vid skolstarten kommer årskurserna 4–6 kunna flytta in i nya klassrum. I byggnaden blir det även plats för personal- och grupprum.

Det gör att förskolan kan ta sig an de lokaler som frigörs. Därmed lämnar man även de man haft på trygghetsboendet Bobinen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!