Hon blir kock på serveringen

På fredag öppnar Filmbyn Småland sina utställningar och även serveringen som nu drivs i egen regi. Karin Kyllenbeck, som går kockutbildningen, blir ett nytt ansikte i verksamheten.

10 maj 2019 20:00

Efter Zedigs glass konkurs driver Filmbyn i sommar serveringen i egen regi. Personalen kommer därmed att engagera sig i både caféet och utställningen.

Britt Svensson, Sara Schwartz är kända ansikten i Filmbyverksamheten sedan tidigare. De kompletteras nu med Karin Kyllenbeck, som utbildar sig till kock.

–­ Vi delar inte upp verksamheterna som förut, säger Britt Svensson.

Ett antal ungdomar kommer också få sommarjobb i verksamheten.

Karin Kyllenbeck säger att restaurangen till en början kommer att erbjuda lättare rätter plus möjligheter att kunna fika.

– Sedan får vi växa allt eftersom, förklarar hon och berättar att det även kommer att finnas möjlighet att köpa glass.

Restaurangen har öppet dagtid och framöver även tidig kväll men en ambition är att kunna ha kvällsöppet med underhållning vissa tillfällen.

Under hela året tar man därtill emot grupper och konferenser med särskilda menyer.

Karin Kyllenbecks nya yrke blir ett steg i hennes intresse för mat. Sedan ett antal år driver hon ett hönseri i Storebro.

– Ägg är ju mat så det är fantastiskt roligt att få lära sig mer om mat. Mat påverkar ju alla sinnen, säger hon.

När det gäller filmbyns utställning har små justeringar gjorts inför sommaren.

Som lite av en uppföljning på förra årets "Vårskrik" bjuds intresserade in att veta mer om Filmbyn kvällen innan säsongsöppningen. Då informeras bland annat om föreningen bakom Filmbyn och det blir en guidad tur i utställningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn