Ingen servering nära campingen

Att det inte finns någon kvällsöppen restaurang i närheten av Spilhammar i sommar skadar hela området, anser campingens ägare Johan Durkstra. Han tror hemleverans från restaurang kunde vara ett vinnande koncept.Finns det några planer att ha serveringen öppen längre på kvällarna?Finns det något kvällsevenemang inbokat?

Sommartorpet precis intill campingen håller stängt den här sommaren.

Sommartorpet precis intill campingen håller stängt den här sommaren.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-06-23 16:30

Serveringen Sommartorpet vid Spilhammarbadet och intill campingen håller i sommar stängt, då ägarna valt att försöka ha en ledig sommar.

– Vi har inte hittat någon som vill arrendera det, förklarade Bernice Modig, tidigare för tidningen.

Johan Durkstra, ägare till Spilhammars camping, saknar en kvällsservering nära campingen. Förra året fanns två på nära gångavstånd.

– Det är inte bra och det skadar hela området, svarar han vid frågan hur det påverkar.

– Här har vi bara kaffe. Under högsäsong finns det bullar också, säger han.

Han tror att hemleverans skulle bli populärt.

– Att man skulle kunna beställa och få det levererat, säger han.

Serveringen på museet Filmbyn Småland i närheten drivs i sommar i Filmbyns egen regi. Restaurangen stänger under högsäsong tidig kväll.

– Inte i nuläget. Vi har inget alkoholtillstånd och har haft fullt upp att sätta menyer, säger kocken Karin Kyllenbeck, som berättar att man haft en hel del förbokade grupper.

– Att vi håller öppet till klockan 18 beror på att vi jobbar tillsammans för att hålla nere personalkostnaden och inte köra slut på oss. Planen är att ha öppet till klockan 18 och vid evenemang längre.

– Vi har inte planerat något ännu och det kanke inte behöver bli på kvällstid utan någon eftermiddag, säger Karin Kyllenbeck.

Johan Durkstra saknar en kvällsöppen servering nära campingen den här sommaren.
Johan Durkstra saknar en kvällsöppen servering nära campingen den här sommaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!