Det är tredje gången som en jobbmässa arrangeras i Eksjö. Mässan på Olsbergs arena har i år trimmats ner till en enda dag.

Ambitionerna är att det ska hända mer på kortare tid. Besökarna ska helt enkelt bli mer delaktiga och ges fler möjligheter att träffa och prata med olika arbetsgivare.

– Tidigare har det varit en mer traditionell mässa. Nu har vi flera aktiviteter, säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare i Eksjö kommun.

Artikelbild

| En jobbmässa arrangeras för tredje gången i Eksjö. Denna gången med speed-dating med arbetsgivare.

En av programpunkterna är att olika arbetsgivare men även verksamheter, kommer att intervjuas på scen och svara på frågor, som ungdomar ställt.

Grundskolor och gymnasieskolor i och utanför Eksjö bjuds in till mässan och man gör också en riktad satsning gentemot högskolorna i Växjö, Jönköping och Linköping.

– Vi har ungdomar, arbetssökande och studenter som målgrupp men också de som vi ser som "omedvetna arbetssökande". Det är de som har ett jobb men som kan tycka att det är spännande att titta på vad som finns i Eksjö och som kanske kan hitta något som är mer spännande än det de har nu.

– Vi ska också ha en speed-dating för framförallt sommarjobb. Man får fem minuter med en arbetsgivare och kan lämna sitt cv.

Evenemanget avslutas med ett föredrag av Henrik Fexeus.

– Det handlar om hur man kan bli framgångsrik i sociala sammanhang och hur man tar kontrollen. Mässan har fri entré men till föreläsningen får man köpa en biljett, säger Jennie Heimdal.

Eksjö kommun arrangerar mässan i samarbete med Eksjö.nu, Arbetsförmedlingen och Swedbank.