På söndag är det återigen dags för den årliga Kråkshultsdagen, festen där många stora stjärnor som Agnetha Fältskog, Snoddas, Harpo och många fler uppträdde när det var folkparkernas tid. Detta har dock ändrats då man idag lägger fokus på lokala förmågor.

– Idag har vi städat på festplatsen och ordnat för stånden med chokladhjul säger Margaretha Bladh, sekreterare i Kråkshults hembygdsförening. Förberedelserna är alltså i full gång och många hemvändare brukar komma säger hon.

Kråkshultsdagen har funnits sedan 40-talet, varit nerlagd under några år men togs upp igen av kråkshultsbor och tyskar som bodde i Kråkshult under somrarna, därav den årliga "Bratwurst mit Sauerkraut" som är ett återkommande tema på festivalen.

Margaretha Bladh säger att inträdet är gratis och att de därför inte har pengar att anlita större artister idag men att de använder sig av lokala förmågor.

– I år kommer cittragänget från Ingatorp och trubaduren Bernt Stende med "klassiker i bagaget" att uppträda på scenen.

I år kan vi även se en konstutställning av Nathalie Fjäll med bytavlor från bland annat Kråkshult. Margaretha Bladh tillägger att även smeden i Bällu ska visa hur man kan göra smiderier och vi får se en utsällning av veteranbilar. Eventuellt blir det också en bakluckeloppis, säger hon.

Kl 17:00 kommer det hela att avslutas med en friluftsgudtjänst på tyska.

Är detta en kristen tillställning?

– Ja vi har ett samarbete med Svenska kyrkan, säger Bladh.

Margaretha Bladh är stolt över deras upplägg med kuponger som köpes och bytes mot mat, fika eller exempelvis pilkastning och ser fram emot dagen.