Kvinna försvunnen – stort pådrag

Under måndagsmorgonen har polisen i region Öst hanterat ett ärende med en försvunnen person.

17 december 2018 09:33

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, ska ha försvunnit från en ort i Eksjö kommun. Senast någon hörde från henne var i lördags då hon meddelat en släkting att hon befann sig på ett tåg på väg mot södra Sverige. Enligt polisen kom hon aldrig fram.

– Det finns ingenting som tyder på att hon har utsatts för ett brott, men det finns inte heller några signaler på att hon ska ha velat skada sig själv, så hon är helt enkelt försvunnen, säger Monica Bergström, presstalesperson vid Polisen i Öst.

Kvinnan dök inte upp på sitt arbete på måndagsmorgonen och ingen har hört av henne sedan kontakten på lördagen.

– Vid alla fall med en försvunnen person gör vi en bedömning och här behöver vi få tag i henne helt enkelt, säger Monica Bergström.

Polisen har bland annat sökt i och runt kvinnans bostad samt på flera andra platser, däribland på närliggande sjukhus. Enligt Monica Bergström finns det ingen specifik plats som polisen fokuserar på utan de jobbar på bred front.

– Vi är många som jobbar med det här ärendet.

Polisen ber nu om allmänhetens hjälp för att hitta kvinnan.

– Ju mer information vi får in, om vi kan få hjälp från allmänheten, desto snabbare kan vi bocka av vissa saker.

– Har man uppgifter att lämna om den här unga kvinnan, om man har sett henne eller pratat med henne, så är vi väldigt angelägna om att få in alla tips och det gäller inte bara för Eksjö.

Även Missing people är engagerade i ärendet.

Polisen har gått ut med signalement på kvinnan. Hon ska vara 165 centimeter lång och ha mörkt hår. Vid försvinnandet kan hon ha burit en svart jacka, svarta skor och svarta byxor. Kvinnan kan även ha burit en ryggsäck.

Vid 13.30 meddelar polisen att de fortsätter att arbeta med ärendet.

– Vi hoppas på tips, vi följer upp tips vi har fått och sen tar vi nya kontakter med sjukvård och så vidare för att utesluta att personen finns på det sättet, säger Monica Bergström.

Har du relevant information? Vänd dig då till polisen via 11414.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!