Långfilm spelas in – i Smålandskogarna

En långfilm för de allra yngsta i en spännande trolsk småländsk skogsmiljö. Det planeras att spelas in i skogarna mellan Vimmerby och Eksjö. I veckan har det provfilmats på Skuru Hatt och vid Amaliagrottan.

Trollet Trym.

Trollet Trym.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2018-11-03 07:00

"Trym rymmer" är tänkt att bli ett drama för tre till sexåringar och är tänkt att bli en biofilm.

– Det som gör det speciellt är att det blir liveaction och inte animation, som är vanligast för den målgruppen, säger Lina Jonsson som är producent.

Involverade i filmskapandet är förutom Lina Jonsson även Elisabet Gustafsson, regissör, Iga Mikler, fotograf, Eva von Bahr, mask samt Bengt Frödeberg, scenograf. Manusförfattare är Marianne Strand.

Miljön till filmen har man hittat i trakterna kring Vimmerby och Eksjö och det är de djupa Smålandsskogarna som lär få visa sin storhet i den kommande filmen. I trakter där Elisabet Gustafsson är uppvuxen (Vimmerby) och där Lina Jonsson är fritidsboende (Karlstorp). Ett nära samarbete med Filmbyn i Mariannelund har också spelat in att det blir just här.

– Det är värt att åka hit. Skogarna här och i Stockholm går inte att jämföra. Här finns mer urskog och det finns ett sug och djup i skogen, säger Elisabet Gustafsson.

Filmen kommer att handla om trollet Trym. Han blir först jätteglad över att få ett syskon men känner sig sedan åtsidosatt och rymmer hemifrån. Men om man är ensam i skogen är det lätt att gå vilse.

Den här veckan har teamet varit på plats för att filma och göra en så kallad "teaser" på filmen.

– Svenska Filminstitutet vill se ett rörligt material hur vi tänker oss det, förklarar Lina Jonsson.

Skosgmiljön blir viktig i filmen.
Skosgmiljön blir viktig i filmen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!