Löpning som ger utdelning – för barnen

Mariannelunds Missionslopp drog in nära 30 000 till Erikshjälpen. ”En rolig grej som gav utdelning”, säger Jonatan Holm, en av eleverna på Mariannelunds Folkhögskola, som avslutade läsåret med välgörande löpning.

7 juni 2019 21:00

Sista veckan innan skolslut har eleverna på Mariannelunds Folkhögskola späckat med allsköns aktiviteter – men frågan är om inte eventet Mariannelunds Missionslopp sitter kvar längst, i både hjärta och ben.

Ett 20-tal elever sprang loppet, där det handlade om att hinna med så många varv som möjligt på den 500 meter långa banan. Deltagarna hade fått i uppgift att samla på sig sponsorer, som var redo att betala en viss summa per genomfört varv.

Resultatet blev hela 28 733 kronor, som man skänker till Erikshjälpen.

– En rolig grej där alla kan vara med och bidra och känna sig delaktiga, även de som inte springer. När många skänker blir det resultat, säger Jonatan Holm, ordförande i skolans idrottsförening Fif.

Halvkilometersbanan var försedd med olika hinder, bland annat en såpbehandlad presenning på kulle, och Erik Isberg lyckades med sina tio varv ta sig runt flest gånger.

Trodde ni att ni skulle dra in så här mycket pengar?

– Vi hade inget egentligt mål, inte mer än att få in så mycket som möjligt, det är svårt att uppskatta innan. Men självklart är det jättekul att det gav så bra utdelning, pengarna går ju till en god sak. Och vi hade kul, en hel del hade valt att klä ut sig så det blev lite extra festligt.

På Erikshjälpen blev de glada när man fick kännedom om Mariannelunds Missionslopp och dess resultat.

– Det är fantastiskt när människor väljer att vara så generösa och hjälpa till i vårt arbete med barn i utsatthet, samtidigt som man skapar roliga event för andra i sin närhet. Jättekul, säger Sofia Denzler, kommunikatör på Erikshjälpen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Forsgren Malmström