Lyckad galakväll för hästuppfödare

Robert Stejdahl från Mariannelund var i fredags inbjuden till Årets Häst-galan i Stockholm i egenskap av uppfödare till Pastore Bob.

11 februari 2019 11:12

På Hästgalan hyllas Sveriges mest framgångsrika två- och fyrbenta profiler. "Pastore Bob" gjorde en kometkarriär under 2018 och etablerade sig i eliten genom att placera sig i flera av Nordens största lopp och dra in nästan 2,7 miljoner kronor i prispengar. Tack vare det blev hästen nominerad på galan i kategorin Årets äldre häst.

– Det var jättekul att bli inbjuden till galan där 500 gäster deltog. Vi fick en väldigt trevlig kväll med god mat och underhållning, så det blev verkligen en minnesvärd tillställning, säger Robert Stejdahl som hade sällskap av sambon Ellinor Johansson på festligheterna.

Vinnare i klassen Årets äldre häst och för övrigt Årets Häst totalt blev Readly Express.

– Han vann ju Prix d´Amerique ifjol och är absolut en av världens bästa hästar så det är ju inte lätt att konkurrera med, säger Stejdahl.

Under kvällen fick Stejdahl även en lägesrapport kring Pastore Bob från tränaren Johan Untersteiner som har stora förhoppningar om en ny bra säsong.

– Han berättade att hästen fick vila lite efter den sista starten och kollades upp ordentligt av veterinär. Det fanns inget att anmärka där och det var bra med tanke på att hästen hade en tuff säsong bakom sig. Pastore Bob har sedan tränat på fint i vinter och ska göra årsdebut senare i vår. Planen är att starta i några stora lopp i Finland först och sedan får vi se hur han presterar och spänna bågen därefter. Det ska bli kul att följa, säger Robert Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten