Arrangörerna hade siktat på 50 deltagare från början, men det blev många fler än så som kom till Ingatorp i lördags för en löptur.

– Kvällen innan var det 88 anmälda och till slut blev det 163. Det blev lite småkaos på grund av det, men det löste sig ändå bra och alla jag pratade med var nöjda, sa Jonatan Arvidsson som tagit initiativet till loppet.

I ungdomsklassen Byarännet deltog ett drygt 50-tal löpare. I gårdsloppet över 4,7 km blev det en tuff duell där Jesper Bengtsson var endast två sekunder före tvåan Johan Mood i mål. I Drängaklivet över 10 km var Josefine Antonsson först i mål dryga minuten före sin bror Rickard Johnston. I Kneget över 17 km var Viktor Helander vinnare med tre sekunder före tvåan Joakim Johnsson.

– Det blev väldigt lyckat så det är klart att vi måste försöka göra om det igen nästa år. Jag har inte räknat ihop det ekonomiska resultatet än, men det kommer att bli ett överskott på minst 5 000 kronor som kommer att skänkas till organisationen Rädda Regnskogen, säger Jonatan Arvidsson.