Magnus Kindh blev Årets Ingatorpsbo

Magnus Kindh överraskades i söndags kväll när han utsågs till "Årets Ingatorpsbo."– Jag blev riktigt rörd och kunde inte hålla något tal, beskriver han känslan.

Göte Dunsäter i samhällsföreningen delade ut priset "Årets Ingatorpsbo" . I år tilldelades  Magnus Kindh äran.

Göte Dunsäter i samhällsföreningen delade ut priset "Årets Ingatorpsbo" . I år tilldelades Magnus Kindh äran.

Foto: Lennart larsson

Ingatorp2019-01-14 12:15

Ingatorps samhällsförening har i många år utsett Årets Ingatorpsbo i samband med knutsdansen. I år skulle Magnus Kindh få utmärkelsen.

– Hans sambo lurade med honom till dansen i maskopi med mig, säger samhällsföreningens ordförande Göte Dunsäter, som också var den som delade ut priset.

– Han hade ingen aning och då han har tre barn var det ganska naturligt att gå ner till dansen, säger han.

Göte Dunsäter beskriver hur Magnus Kindh gör väldigt mycket för samhället.

– Han spolar is, säljer bingolotter och engagerar sig i mycket. Det här priset får han retroaktivt. Han har varit i framkant i många år att få det och det var på tiden att han fick det. Det är en kille som är väl värd att få priset, förklarar han.

– Jag blev faktiskt väldigt rörd och att få priset värmde. Jag kunde inte ens hålla något tal, säger Magnus Kindh om överraskningen.

– Det var riktigt roligt, säger han.

Magnus Kindh säger att han och familjen brukar gå på knutsdansen, så det var inget som stack ut. I vanliga fall brukar dock inte alla barnen följa med men i år gjorde alla det.

Magnus Kindh engagerar sig i att spola is vid skolan, har tidigare varit ledare för innebandy och är engagerad som lite allt i allo i exempelvis idrottshallen, tennisstugan och sjöslingan.

– Det är mycket jobb men det är roligt att hålla på med det som man är intresserad av. Allt hör ihop i Ingatorp och det gäller att jobba tillsammans, säger Magnus Kindh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!