– Fredagen stack ut mer mot lördagen, det var fler berusade ungdomar då än på lördagen, säger Roger Olsson.

På fredagskvällen omhändertogs totalt 15 personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), tre av dessa var minderåriga. Under lördagen omhändertogs 14 personer men ingen var då minderårig.

På fredagen vid klockan 21.41 ska en misshandel ha ägt rum på Broarpsvägen. Den misstänkta gärningsmannen i 20-årsåldern ska ha misshandlat två för honom obekanta personer. Han greps i nära anslutning till platsen och anhölls men släpptes senare på kvällen. En minderårig tjej ska ha blivit utsatt för ett sexuellt ofredande under fredagskvällen:

– Hon ska ha blivit tafsad på, på något sätt. Vi har ett namn på en misstänkt, berättar Roger Olsson.

Ytterligare en tjej i tonåren ska ha blivit utsatt för ett ofredande:

– Det är lite oklart om det rubriceras som ofredande eller sexuellt ofredande. Men en tjej har blivit knuffad mellan 10 okända män, som också ska ha tafsat på henne. Hon har inte sett dessa män tidigare, säger han.

Tre fall av ringa narkotikabrott har rapporterats under helgen.

– Det har varit en tillställning enligt gängse ordning, säger Roger Olsson.

Maria Stejdahl, ordförande för Fiesta Eksjö, har samma bild av stadsfesten som polisen:

– Vi har stämt av med polisen både fredag och lördag. Polisen har haft samma bild som oss, att det har varit relativt lugnt. Det har varit lite ungdomsfylla och lite bråk. Inget som stack ut så, i det stora hela så har det varit lugnt. Vi har varit nöjda och de med.

Eksjö stadsfest har arbetat i flera år med att minska sexuella ofredanden.

– Det är jättebra att de utsatta tjejerna har polisanmält så att man kan få tag på en gärningsman. Vi jobbar jättemycket med det och jag tycker att det har påverkat publikkulturen, säger Maria Stejdahl.

– Jag tycker att det blev en fin stämning och vi kände att vi nådde fram med vårt budskap om att ta hand om varandra, avslutar hon.