Nyinflyttad satsar på ny butik

Mariannelund har fått en ny butik. Nyinflyttade Kicki Stjernmo står bakom satsningen.

Kicki Stjernmo har öppnat en present-  och inredningsbutik.

Kicki Stjernmo har öppnat en present- och inredningsbutik.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-12-08 10:00

För några dagar sedan fick Mariannelund en ny verksamhet då present- och inredningsbutiken "Almas vintage" öppnade på den gamla affärsgatan Centralgatan. I den lilla butiken finns just nu ett antal julsaker men även säsongsneutrala presenter och detaljer.

Bakom verksamheten står Kicki Stjernmo tillsammans med sambon Patrik Lycksell. På väggen hänger inredning som ser ut att vara nytillverkad men som är omgjord. Kicki Stjernmo förklarar att hon gör om mycket saker, som hon införskaffar på olika vis.  Hon och hennes sambo har nyligen flyttat från Gävle till Mariannelund, där sambon är uppvuxen.

– Vi köpte hus här i Mariannelund i juli och flyttade hit i september, förklarar Kicki Stjernmo.

Efter att alla saker kommit på plats efter flytten har paret nu även tagit steget att öppna butik.

– Vi har haft en butik i Gävle under tre års tid, innan vi flyttade hit, så vi ville öppna här också. I Gävle hade vi enbart second hand men här blir det både nya och äldre saker och inredningsdetaljer, beskriver hon.

Butiker och verksamheter har lagts ner på orten på senare år.

Fungerar en presentbutik här?

– Jag tänker göra ett försök att driva en butik även om Mariannelund är en liten ort. Jag tycker Mariannelundarna är värda det. Det finns många äldre personer som inte kan ta sig någon längre sträcka och då kan det vara skönt att det finns en butik på orten. Man ska kunna köpa något till sig själv eller grannen eller bara få idéer, säger hon.

Den lilla hunden får följa med till affären.
Den lilla hunden får följa med till affären.
Karta: Mariannelund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!