Oppositionsrådet avgår i Eksjö

Eksjös oppositionsråd Diana Laitinen Carlsson (S) lämnar sin post som oppositionsråd. Sebastian Hörlin tar över rollen som oppositionsråd och andra vice ordförande i kommunstyrelsen.

Diana Laitinen Carlsson, oppositionsråd (S) avgår då hon inte längre känner att hon kan göra ett bra jobb i gällande arbetsmiljö.

Diana Laitinen Carlsson, oppositionsråd (S) avgår då hon inte längre känner att hon kan göra ett bra jobb i gällande arbetsmiljö.

Foto: privat

Eksjö2019-03-04 19:20

Diana Laitinen Carlsson har sedan 2010 varit engagerad politiskt i Eksjö. Sedan 2014 har hon varit oppositionsråd.

– Jag har älskat mitt uppdrag i alla delar men har kommit till en punkt där jag måste göra något, säger hon.

Nu väljer hon därför att hoppa av den politiska toppen.

Hon väljer att motivera sin avgång och riktar stark kritik.

– Det har inte varit någon särskild bra arbetsmiljö i den politiska korridoren i det här huset under de senaste fem åren. Jag har upplevt att viljan att lösa problemen inte funnits. Åtminstone jag, men säkert fler med mig, har mått väldigt dåligt under en mycket lång tid. För min del har det inte bara satt sig i själen utan under det senaste året har det även drabbat min hälsa på ett negativt sätt, säger hon.

Mycket av hennes kritik ritar sig mot Annelie Hägg (C).

– Tyvärr har jag inte längre något som helst förtroende eller tillit till kommunstyrelsens ordförande och därigenom blir naturligtvis också förtroendet för kommunens högste tjänsteperson naggat i kanten. Därmed blir det helt omöjligt för mig att bedriva ett konstruktivt och konkret arbete, säger hon.

Vid senaste fullmäktigemötet begärde hon att fullmäktige entledigade henne som andra vice ordförande i kommunstyrelsen.

Christian Hörlin valdes att ta över som oppositionsråd och som andra vice ordförande i kommunstyrelsen efter 1 maj.

– Nu ska jag fokusera på mig själv och min hälsa, påpekar Diana Laitinen Carlsson, som kommer att behålla en del politiska uppdrag under mandatperioden.

Annelie Hägg säger att det är tråkigt att förtroendevalda väljer att avsluta sina politiska uppdrag.

– Det Diana beskriver är hennes egna upplevelser av sin arbetssituation och den kan jag inte gå in och recensera. Vi har två olika skilda uppdrag som kommunalråd och oppositionsråd men vårt uppdrag är att jobba med politik. Vi kommer från olika partier och det medför att vi har diskussioner och att vi inte alltid är eniga. Men det betraktar inte jag som ett arbetsmiljöproblem utan en del i ett uppdrag. Men visst kan det vara oerhört påfrestande för oss. Jag har inte alls samma upplevelse som hon beskriver utan ser det som vi har olika politiska ingångar när vi jobbar tillsammans. Hur det påverkar vår situation är upp till den enskilde att bedöma. Att vara politiker är generellt exponerat. Man ska hela tiden ta ställning i olika frågor, säger Annelie Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om