Ovanligt många 112-larm lilla orten

Ovanligt många brott har begåtts i Ingatorp den senaste tiden. Och allt medan oron bland de boende på orten ökar misstänker polisen nu att det finns ett samband mellan flera av händelserna.

13 augusti 2019 17:30

En fest som spårade ur, två fall av misshandel, olaga hot, narkotikabrott, bensinstölder, stöld av en motocross och ett antal andra händelser som har tvingat polisen att rycka ut till Ingatorp.

Under första veckan i augusti ringdes det in om nio olika brott till 112 från den lilla orten, där det bor knappt 500 personer.

– Det har varit för mycket skit här nu. Det måste få ett stopp – om inte annat för att få slut på all ryktesspridning, säger en kvinna bosatt i Ingatorp, men som vill vara anonym.

Och så är det med samtliga vi pratar med – av rädsla för att stöta sig med någon vill de inte figurera med sina namn.

Åsa Willsund är presstalesperson på polisregion Öst, och hon berättar att man misstänker att många av brotten har ett samband.

– Det är några få namn som återkommer när man har tagit kontakt med 112. Vi har exempelvis en man som misstänks för flera av de brott som begicks förra helgen, det handlar bland annat om både våldsbrott och narkotikabrott, säger hon.

– Man ska dock vara noga med att säga att han inte är förhörd ännu, vilket beror på att vi inte har fått tag på honom. Vi måste förhålla oss till hans historia också.

Är mannen efterlyst?

– Nej, och det beror på att brotten han misstänks för har ansetts sakna häktningsskäl. Därför kommer han få kallelse till förhör istället.

Hur kommer ni nu agera framöver?

– Vi känner till läget i Ingatorp och i mån av tid kommer vi cirkulera där mer, säger Åsa Willsund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg