Polisen kommer oftare vara på plats

Polisen och kommunen lovar att jobba mer med tryggheten i den östra kommundelen och för att hindra unga att hamna i drogmissbruk.

Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C) och chefen för lokalpolisområdet Jonas Lindell är överens vilka områden kommunen och polisen ska jobba särskilt med de kommande två åren.

Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C) och chefen för lokalpolisområdet Jonas Lindell är överens vilka områden kommunen och polisen ska jobba särskilt med de kommande två åren.

Foto: Eksjö kommun

Mariannelund2020-04-07 13:00

Det är kärnan i det nya medborgarlöftet som undertecknades på tisdagen.

– Det finns en viss otrygghet särskilt i den östra kommundelen nu, och vi har börjat jobba en del med det och nu sätter vi extra fokus på det och kommer bland annat att ha flera medborgarmöten i orterna där, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområdet på Höglandet.

Innebär det att polisen kommer att synas mer i Mariannelund och Ingatorp?

– Vi kommer i alla fall att vara där oftare, säger han.

Medborgarlöften kom till när polisen omorganiserades 2015 till större regioner och flera lokalpolisområden. Löftet innebär att polisen och kommunen lovar att tillsammans åtgärda problembilder i  kommunen.

– Mycket handlar om trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, säger Jonas Lindell.

Det nya löftet som gäller för 2020 och 2021 fokuserar särskilt på tryggheten i östra kommun delen och på narkotika och alkoholmissbruk bland ungdomar.

– Vi ska jobba efter en modell där många aktörer, skola, föreningar och näringsidkare, är delaktiga. Vi följer kontinuerligt upp vad som sker för att vara uppdaterade om hur läget ser ut, säger kommunpolis Anders Sjö.

Narkotikan är också en problembild i kommunen.

– Det är ganska god tillgång och vi kommer att jobba med riktade insatser i kända miljöer i hela kommunen, säger Jonas Lindell.

Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C) är nöjd med avtalet.

– Det är bra med ett långsiktigt perspektiv för att motverka problem och öka tryggheten, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!