Så är läget på vårdcentralen nu

Efter en turbulent sommar med brist på personal är nu läget avsevärt bättre för vårdcentralen i Mariannelund. Två distriktsläkare finns att tillgå för de 3 000 patienterna i området.

Läget för Vårdcentralen i Mariannelund har förbättrats avsevärt. Numera har man tillgång till två distriktsläkare.

Läget för Vårdcentralen i Mariannelund har förbättrats avsevärt. Numera har man tillgång till två distriktsläkare.

Foto: Jenn Hultberg

Mariannelund2018-11-07 05:00

Inför sommaren tillträdde Adam Radzinski som verksamhetschef för vårdcentralen i Mariannelund. I samma veva förlorade enheten i Mariannelund sin status som egen vårdcentral och blev istället en filial till vårdcentralen i Eksjö. Detta i och med att det tillfälligt från vecka 25 till 31 drogs ner på öppettiderna. Den perioden var det öppet från 08.00 till 15.00 måndag till och med torsdag och stängt på fredagar.

– Läget var så att inför sommaren hade vi bara tillgång till en doktor. Vi hade planerat att få in mer personal, men så uppstod en situation där vi tappade en läkare så under två veckor i augusti var det kris. Som tur var kunde vi få en distriksläkare som varit i Hultsfred tidigare till oss och det räddade det akuta läget, säger Adam Radzinski.

Numera har vårdcentralen gått tillbaka till ordinarie öppettider måndag till och med torsdag samt öppet till 13:00 på fredagar. Adam Radzinski är väldigt nöjd med läget som råder.

– Nu för tiden har Mariannelund den bästa bemanningen av alla tre enheter kring Eksjö. Vi har två fast heltidsarbetande distriktsläkare på ett område med 3 000 patienter. Det är ovanligt bra. Det kan komma att bli lite ändringar i organisationen beroende på hur det nya regelverk som kommer senare i november ser ut. Det ska dock inte behöva påverka våra patienter i form av ändrade öppettider till nästa sommar, säger Adam Radzinski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!