Schjetlein släpper ny sjukhusthriller

Den 21 maj släpper Anne-Marie Schjetlein sin nya bok "Döden under ytan". Författaren utlovar både spänning, mord och relationer. Som vanligt sker allt inom sjukhusets väggar.

16 maj 2019 12:00

Anne-Marie Schjetlein växte upp i Eksjö och utbildade sig till sjuksköterska. I dag arbetar hon deltid som utbildningsledare inom vården. Hon debuterade 2014 med sjukhusthrillern "Döden kvittar det lika" som kretsar kring den vankelmodiga kirurgen Andreas Nylund och kollegorna på Halmstads sjukhus. En miljö man inte kan kalla främmande för Anne-Marie Schjetlein.

– Jag tycker det är en skön balans att jobba deltid och jag vill inte släppa förankringen till vården som ger mig inspiration, säger hon

– Det är många relationer och mänskliga öden på ett sjukhus. Man pendlar mellan hopp och förtvivlan och alla vi som jobbar där är vanliga människor med egna bekymmer. Det är som ett slutet samhälle och jag tycker det är en spännande miljö, fortsätter Anne-Marie Schjetlein.

Den 21 maj släpps Schjetleins fjärde bok, "Döden under ytan". Läsarna kastas återigen tillbaka till sjukhusets kalla kulvertar, mord, intriger och en allt mer pressad Andreas Nylund. Allt i sann Schjetlein-anda.

– Det är spänning och relationer i sjukhusmiljö. Något mord också.

Hur skulle du beskriva huvudpersonen Andreas Nylund?

– Vissa retade sig mycket på honom i början för att han var så velig. Men han har en spännande utvecklingskurva och jag har skapat honom på det sättet. Han börjar hitta sig själv nu.

Är man nervös inför ett boksläpp?

– Nej inte nervös. Jag skulle nog mer säga förväntansfull och det känns underbart att den ska släppas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa