Tuff landsbygd blir till ett nytt nätverk

Eksjö näringslivsbolag avrundar projektet Tuff landsbygd men utökar istället sin verksamhet med ett nytt nätverk.

Carina Eldåker, projektledare och nätverksledare samt eksjö.nu:s vd Marie Brask.

Carina Eldåker, projektledare och nätverksledare samt eksjö.nu:s vd Marie Brask.

Foto: eksjö.nu

Eksjö kommun2019-11-02 16:00

Projektet Tuff landsbygd, som är inne i sin slutredovisning, har haft fokus på att utveckla företagandet och skapa nya företag på landsbygden i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Projektet har ägts av eksjö.nu och finansierats av Astrid Lindgrens Hembygd.

Vad gav projektet?

–  Det har lett fram till nya företag, nya tjänster och produkter och vi vet att mycket är på gång, säger projektledare Carina Eldåker.

Projektet hade 15 medverkande på träffarna som mål, men det blev det dubbla. På den avslutande mässan hade man satt 200 besökare som mål.

– Det kom 500, säger hon.

Tuff landsbygd avslutas men fortsätter i nätverksformen "Tuff" efter nyår. Då riktar man sig inte enbart till landsbygden.

Varför bildas ett nätverk när projektet avslutas?

–  Det är ett oerhört värdefullt nätverk för småföretagare som vill utvecklas, säger Marie Brask, vd eksjö.nu.

– En stor del är att projektet blev så lyckat. Behovet finns att soloföretagare får träffa andra företagare och att hitta sin försörjning, säger Carina Eldåker,  som blir nätverksledare.

"Tuff" riktar sig till medlemmar i eksjö.nu men Carina Eldåker säger att det inte har någon betydelse om man är företagare i en annan kommun och ser fördelar med just det.

 – Att vi jobbar över kommungränser skapar mer dynamik. Det är lättare att jobba med kollegor i samma bransch i olika kommuner än om man bor intill varandra. Vi vill att företag ska växa och att människor ska kunna verka och bo där de vill, påpekar hon.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!