Den årliga sommarmarknaden i Bellö lockade som vanligt mycket folk – trots att kvicksilvret steg över 30 grader på termometern. Uppemot 2 500 besökare trotsade under torsdagen hettan och njöt av det breda utbudet.

– Ja, det är imponerande att de och knallarna orkade i värmen. Själv fick jag ta av mig marknadsvästen mitt på dagen, då gick det inte längre, säger Anders Andersson, som är ansvarig för marknaden i Bellö.

Leksaker, godis, hantverk, kläder, kepsar, smycken, delikatesser, provsmakningar och marknadsgodis i all ära. Men på sommarmarknaden i Bellö har det skapats många klassiker. Våfflorna är en. Kön till våffelförsäljningen var konstant lång.

Artikelbild

| Marknadskarameller från mariannelund är ju en självklarhet.

– Det är nog många som kommer hit för kaffet och våfflorna. Sedan passar de på att vandra runt och kolla bland alla marknadsstånden också, säger Anders Andersson

En annan klassiker är att efter marknadsbesöket gå ner och ta ett bad i sjön Bellen. Och värmen som var under gårdagen minskade inte på antalet badande marknadsbesökare direkt.

– Nej det var många som passade på att svalka av sig, berättar Anders Andersson.

I den vackra miljön i fornminnesparken i Bellö var det nu inte bara knallar och servering denna dag. Flera politiska partier tog tillfället i akt att värva sympatisörer inför höstens val, smedjan i Bellö hade öppet och i kyrkan framfördes skön marknadsmusik av Lotta Brindmark och Pelle Paulsson.

Artikelbild

| Vackra fornminnesparken i Bellö var fylld med marknadsstånd.

– En mycket lyckad dag. Vi är ytterst belåtna, säger Anders Andersson