VD:n om varslet på husfabriken

Varslet av ytterligare 20 anställda på Hjältevadshus som kom i onsdags innebär att företaget nu har halverat sin personalstyrka jämfört med ett år sedan.

14 juni 2019 18:00

Så sent som i våras blev 100 anställda vid Hjältevadshus varslade. I veckan kom ytterligare ett varsel om 20 anställda.

Kommer ni klara produktionen framöver med den minskade personalstyrkan?

– Det lagda varslet är anpassat efter den orderingång och produktion vi ser under hösten, kommenterar Hjältevadshus vd Stefan Lind i ett mail.

Kommer fabrikerna finnas kvar i Hjältevad och Hultsfred eller finns planer på att flytta verksamheten?

– Det finns inga planer på att flytta verksamheten. Tvärtemot är vår plan att fokusera vår verksamhet och nyanställningar av enstaka nyckelpersoner till Hjältevad genom att anställa lokalt förankrad personal. När det gäller Hultsfredsfabriken är den dock för närvarande lagd i ”malpåse”.

Håkan Koran är lokal ombudsman för GS-fackets avdelning på Höglandet och kommenterar läget så här:

– Det är väldigt tråkigt att det ska behöva bli så här. De första förhandlingarna mellan företaget och fackklubben har inletts och under nästa vecka ska jag delta och se vart vi landar. Att den industriella hustillverkningen ska behöva drabbas känns onödigt då behovet av bostäder för allt ifrån studenter till seniorer är enormt, men ändå kommer man inte till skott och börjar bygga i den omfattning som behövs, säger Håkan Koran.

Marie Brask Chef för Näringslivsenheten i Eksjö, säger så här om det senaste varslet:

– Det är tråkigt, men man måste också ha förståelse för företaget. Kan de ta till åtgärder och klara situationen är de en stor tillgång för området på lång sikt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten