Vimmerbybo ny chef på storföretaget

Vimmerbybon Jens Carlsson är ny försäljningschef på hustillverkaren Hjältevadshus i Hjältevad. Han har tidigare varit verksam som vd för Vimmerbyhus.

11 juni 2019 06:00

Jens Carlsson är den senaste i raden av nya toppchefer på företaget. (Nyligen har även Stefan Lind tillträtt som ny vd och Ola Adolfsson som ny produktionschef). Carlsson började en gång arbeta i produktionen för Vimmerbyhus för att sedan ansvara för försäljning och marknad, innan han blev vd för företaget. Han kommer närmast från Anebyhusgruppen där han varit COO (huvudchef) och arbetat med förändringsarbete och utveckling på produktionssidan.

Den 3 juni tillträdde han jobbet som försäljningschef på Hjältevadshus. Jens Carlsson beskriver i ett pressmeddelande att han söker sig till Hjältevadshus, framförallt eftersom han ser det som ett mycket intressant företag, men också för att han ska få större utrymme till säljarbete och affärsmässiga kontakter, som han har stor erfarenhet inom.

– Hjältevadshus med sin historia, varumärke och produkt känns väldigt spännande, säger han.

Han räds inte de motgångar med bland annat varsel som drabbat husföretaget.

– Marknaden har varit en utmaning de senaste 18 månaderna vilket självklart påverkat bolaget, men jag ser enorma möjligheter och vill verkligen vara med på resan framåt, säger han i pressmeddelandet.

Stefan Lind, vd, beskriver i pressmeddelandet att Carlsson har en lång erfarenhet och mycket kunskap inom både husbyggande och försäljning.

– Det är en fantastiskt bra rekrytering, säger han.

Vi har sökt Carlsson och Lind.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn

Ämnen du kan följa