Arbetslösheten fortsätter minska i Eksjö

Trenden med sjunkande arbetslöshet håller i sig i länet. Arbetslösheten i Jönköpings län minskar för fjortonde månaden i rad, jämfört med motsvarande månader året innan.

Arbetslösheten har gått ner för tofte månaden i rad

Arbetslösheten har gått ner för tofte månaden i rad

Foto: Jessica Gow/TT

Eksjö2018-10-12 21:30

I september 2018 var 10 011 personer inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, en minskning med nästan 800 personer jämfört med september året innan.

– Arbetslösheten minskar på bred front i länet. Antalet inskrivna arbetslösa minskar för både kvinnor och män och för inrikes och utrikes födda. Antalet inskrivna arbetslösa minskar även bland unga och för personer som varit utan arbete i mer än tolv månader, säger Ida Karlsson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen.

Bryter man ner statistiken på kommunnivå är det högst arbetslöshet i Nässjö med 8,3 procent följt av Tranås och Sävsjö med 8,1 procent av invånarna.

I Eksjö är 6,8 procent och i Vetlanda 5,8 procent av befolkningen arbetslös. Det är en minskning med 0,3 respektive 0,7 procent jämfört med året innan.

I Eksjö nyanmäldes 123 platser mot 135 samma månad ifjol. 47 sökande fick arbete. Totalt var 1 003 sökande på arbetsförmedlingen. Av dem var 275 öppet arbetslösa och 284 personer var sysselsatta i olika arbetsmarknadspolitiska program.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om