Då införs nytt p-system i centrala stan

I vår kommer Eksjö kommun att införa p-skiva i Eksjös mest centrala delar. Anledningen är att man vill öka rotationen på vissa parkeringsplatser.

Eksjö inför i vår p-skiva på korttidsparkeringar i centrala Eksjö.

Eksjö inför i vår p-skiva på korttidsparkeringar i centrala Eksjö.

Foto: RS

Eksjö2019-01-22 16:00

De flesta kommunerna på Höglandet har infört p-skiva för att parkera. I dag är det bara Eksjö och Sävsjö kommuner som inte har det. Samhällsbyggnadsnämnden i Eksjö vill nu att Eksjö ansluter sig till systemet när det gäller ortens mest centrala parkeringsplatser.

Anledningen att Eksjö kommun i vår också inför systemet är att man vill få till en bättre snurr på p-platserna, där behovet att kunna parkera är som störst.

– En p-skiva ökar den enskildes medvetande. Man har ett moment som gör att man vet när man har parkerat, säger samhällsbyggnadsnämndens nya ordförande Anders Gustafsson (M),(som gör comeback som samhällsbyggnadsnämndens ordförande, efter tre mandatperioder).

Med p-skiva räknar kommunen också med att parkeringsövervakningen underlättas och kan ske snabbare.

– Man kan räkna med att det införs nån gång på vårkanten, säger samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring.

Nya lokala trafikföreskrifter ska tas fram och tilläggsskyltar ska sättas upp men man vill därutöver hinna att informera om förändringen.

– Det viktigaste är att våra medborgarna känner till det. Det är också viktigt att informera handel och hotell som har bilburna gäster.

P-skivan ska vara lätt att få tag på och vara gratis. Tanken är också att den ska göra reklam och marknadsföra Eksjö. Men skulle man inte ha någon p-skiva och ändå vill stanna till, är det okej med en handskriven lapp i vindrutan, enligt kommunen. Avgörande är att man anger vilken tid man parkerat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om