Duo gjorde fyra inbrott på tre veckor

Två män misstänks ha varit ute på en stöldturné med flera inbrott i Eksjö på sensommaren. En klubblokal fick inbrott fyra gånger under tre veckor.

Två män åtalas för stölder i Eksjö.

Två män åtalas för stölder i Eksjö.

Foto: Arkivbild

Eksjö2019-01-29 16:30

Männen är båda i 20-årsåldern, en från Eksjö och en från Söderköpings kommun. De begav sig enligt åtalet på sensommaren ut på en stöldturné kring bland annat Eksjö.

SMK Eksjö fick under tre veckor i augusti och september inbrott i sin lokal vid inte mindre än fyra tillfällen. Två motorcrosscyklar och verktyg, men även pantburkar, en matta och engångsartiklar plockades med.

Klubben Eksjö yrkar på ett skadestånd på närmare 51 000 kronor för stulen egendom, men också för skador inbrotten åsamkat.

En entreprenadfirma i Eksjö fick inbrott och verktyg och diesel stals. Totals försvann bränsle och gods för cirka 16 000 kronor, men med skador som uppstått vid inbrott yrkar företaget på ett skadestånd på nästan 33 000 kronor.

Samma period gjorde männen, enligt åtalet, inbrott i en kiosk vid Skullarydsbandet i Eksjö kommun där mat, en yxa och tofflor stals.

De åtalade misstänks även för att ha stulit däcken på en personbil som stod parkerad i Eksjö.

Ett café i Aneby liksom en kiosk i Sommen misstänks ha haft påhälsning av männen två gånger vardera. Vid det första tillfället försvann bland annat serveringsbrickor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om