Eksjö arrangerar kärleksvecka

I sommar kommer en "kärleksvecka" att arrangeras i Eksjö med olika aktiviteter och föreläsningar med hbtq-frågor i fokus. "Oerhört positivt", tycker kommunledningen.

I samband med stadsfestveckan i Eksjö arrangeras en kärleksvecka.

I samband med stadsfestveckan i Eksjö arrangeras en kärleksvecka.

Foto: Solum, Stian Lysberg

Eksjö2019-02-14 05:00

I ett medborgarförslag föreslår ett antal kommuninvånare att kommunen ska uttrycka solidaritet med hbtq-rörelsen och dess värderingar och att kommunen ska lyfta dessa frågor om allas lika värde.

– Vetlanda har regnbågsveckan, Jönköping Pride-parad och Tranås Rainbow Day. Städer runt om Eksjö har något som uppmärksammar det. Eksjö borde ha information eller åtminstone hissa flaggan regnbågsveckan, säger Klas Edvinsson, en av de personer som står bakom förslaget.

Ärendet har behandlats och efter en återremiss för vidare utredning, har frågan åter igen tagits upp i ledningsutskottet.

– Det är en oerhört aktuell fråga i samhället. Vi har en nytagen vision som utgår från att ""Alla är vi Eksjö kommun" . Det är i den andan vi vill jobba. Man ska känna en tillhörighet och vara inkluderad i samhället.

Vi vill jobba med det i de naturliga mötena, säger Annelie Hägg (C), ordförande i ledningsutskottet.

– Frågorna och målsättningen är mycket viktiga men det är viktigt att få med föreningslivet och andra aktörer, säger hon om helheten.

Sedan medborgarförslaget lämnades in har föreningsliv och andra aktörer tagit initiativ till en kärleksvecka i Eksjö.

– Det tycker vi är är oerhört positivt, säger Annelie Hägg.

I linje med medborgarförslaget kommer kommunen tillsammans med regionen att arrangera föreläsningar kring normkritik och htbq under kärleksveckan.

– Det är jättebra, säger Klas Edvinsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om