Förare anhållen efter dödsolyckan

Den 18-åriga mannen som körde bilen i dödsolyckan som skedde natten mot lördagen har anhållits.

Eksjö2018-12-23 12:36

En bil körde under natten mot lördagen av riksväg 40 och voltade. Sex ungdomar färdades i bilen, och samtliga fördes till sjukhus. En 15-årig pojke avled senare under natten.

Sedan lördagsmorgonen sitter bilens förare anhållen.

– En man som är 18 år gammal sitter anhållen misstänkt för vållande till annans död, olovlig körning och vårdslöshet i trafik, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region öst.

Olyckan skedde i höjd med Hult, öster om Eksjö. Samtliga ungdomar som färdades i bilen är hemmahörande i Jönköpings län.

Enligt en bulletin från Höglandssjukhuset Eksjö fördes tre personer till sjukhuset för vård. En av dem uppgavs vara oskadd och en lindrigt skadad. De båda skickades hem efter behandling. Den tredje personen beskrivs som måttligt skadad och är inlagd för vård.

Två personer fördes till Länssjukhuset Ryhov. Enligt en bulletin var de lindrigt skadade och kunde lämna sjukhuset efter några timmar.

Polisen bedömer att det var en singelolycka, men varför bilen gick av vägen och voltade är än så länge oklart.

– Man har, utifrån den information jag har nu, inte kunnat prata med alla inblandade ännu, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen region öst vid halvtretiden på lördagen.

Bilen var registrerad för sex passagerare, men belagd med körförbud. Polisen har bärgat bilen och tagit den i beslag för att genomföra en teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om