Bar- och brasserikedjan hade ett bra 2018 och etablerade sin verksamhet på sex nya orter i Sverige.
– Vi har bytt koncept från det pubigare vi hade innan. Vi slog restaurangindex med ett antal procent förra året medan våra konkurrenter backade, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.
Nu har kedjan pekat ut nya städer där Eksjö och Nässjö finns på önskelistan.
– Jag var i Eksjö redan förra året. Vi har 20 städer där vi ser att vi kan tillföra någonting till staden och Eksjö tycker vi är en sådan stad. Vi söker krögare som brinner för branschen, säger han.
Ni vill gärna ha en etablerad krögare?– Det är alltid lättare för då har man oftast ett bra nätverk, som är jätteviktigt. De som är duktiga på nätverk, dem går det bra för.
Han berättar att man oftast brukar vilja ha lokaler nära torget, men att det kan ändras beroende på vem krögaren är.
– Hittar vi rätt krögare så tittar vi på det. I småstäderna brukar man vara mer bekväm, medan man kan röra sig lite mer i en större stad. För oss är det inte bara en nål på kartan. Det är inte intressant att stänga efter ett år utan vi tänker långsiktigt.
När kan en öppning ske?
– En dröm vore innan årsskiftet men 2020 vore trevligt.
Eksjös näringslivsutvecklare Jennie Heimdal gläds:
– Det är jätteroligt att man ser en potential i Eksjö. Det är vi kalasglada för. Sen är det att leta entreprenörer och där finns det att jobba på.
Hon tror dock inte det är svårare att hitta någon entreprenör i Eksjö.
– Nej det tror jag inte, men sedan är att hitta den som har en brinnande känsla i kroppen.
Finns lokaler?– Lämpliga ytor dyker upp hela tiden men just nu vet jag inte om det finns någon ledig. Men vi kommer försöka skapa de bästa förutsättningarna, säger hon.