Lyckad konsert för välgörande ändamål

I helgen framfördes en konsert med 13 musikalnummer under namnet "A night of musicals" i Eksjö. Den blev väldigt lyckad i flera bemärkelser.

One night only från Dreamgirls framfördes också.

One night only från Dreamgirls framfördes också.

Foto: Saimy Svärd

Eksjö2018-07-30 12:05

Teatertolvan i Eksjö stod bakom arrangemanget som ägde rum i Eksjö Gymnasium. Anja Jonsson har varit projektledare och hon var väldigt nöjd och lättad när helgens två föreställningar hade framförts med tanke på att det var första gången hon provade på den rollen.

– Det har gått riktigt bra. Hela gänget bakom har gjort ett jättejobb och vi fick ett härligt mottagande av publiken, berättar Anja.

Konserten gjordes för ett välgörande ändamål så allt överskott kommer gå till föreningen Tilia som verkar för unga personer med psykisk ohälsa.

– Vi hade totalt runt 380 besökare i helgen och eftersom vi har jobbat hårt för att hålla nere kostnaderna för produktionen kommer vi kunna ge en betydande summa till det viktiga ändamålet. Exakt hur mycket är dock inte riktigt klart än, säger Anja Jonsson.

Själva konserten innehöll som sagt 13 nummer från olika musikaler. Det bjöds på en härlig mix av både välkända och mindre bekanta nummer och tempot växlade friskt mellan fartfyllda och mer finstämda nummer.

– Vi har helt klart fått mersmak och det vore kul att få göra det här igen någon annanstans, säger Anja Jonsson.

De som medverkade var förutom Anja Jonsson, Elin Bilker, Gustav Wigelius, Agnes Jardén, Elsa Holmström, Elsa Harrysson, Albin Yttergren, Love Bolin, Disa Jonsson, Simon Tofft, Jonathan Göthman, Theodor Adolfsson, Hanna Thelander och Filip Niklasson Morel.

Greased Lightning måste förstås vara med när musikalnummer framförs.
Greased Lightning måste förstås vara med när musikalnummer framförs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om