Man hotade att döda Eksjökvinna

Bilrutor krossades och färg hälldes över kvinnans bil samtidigt som Eksjökvinnan fick ta emot dödshot. Nu åtalas hennes ex för en serie brott.

Foto: mostphotos

Eksjö2019-02-05 16:00

Kvinnan och mannen har några år tillbaka i tiden haft en längre relation, som tog slut. I slutet av september förra året ska kvinnan ha fått sin bil förstörd genom att rutor krossats och det åsamkades punktering på ett av däcken. Skador för över 13 000 kronor uppstod, enligt åtalet.

I början på oktober blev kvinnans bil, som hon då parkerat på en annan gata än tidigare, åter igen utsatt för en omfattande skadegörelse. Den här gången ska en färgburk ha hällts över bilen och färg runnit ner över en stor del av fordonet. Enligt försäkringsbolaget, som yrkar på ersättning, uppstod skador som kostade 35 460 kronor att åtgärda. Under hösten ska även kvinnan på olika sätt ha fått motta en rad hot från den misstänkta mannen. På sin telefon har kvinnan bland annat kunnat läsa att den misstänkta mannen hotar att döda henne eller skada henne svårt.

I början av november ålades mannen kontaktförbud gentemot kvinnan. Men det har enligt stämningsansökan inte respekterats av honom. Vid flera tillfällen, där det ena är så sent som den 12 januari i år, ska han ha överträtt det förbudet. Mannen, som är i 60-årsåldern och är bosatt på en närliggande ort, misstänks strax innan jul därtill ha hotat en kommunal tjänsteman. Enligt åtalet ska hot ha framförts via sms till tjänstemannens medarbetare. Innebörden i meddelandet var att tjänstemannen skulle skadas allvarligt. Enligt åklagaren skickades hotet med anledning av dennes tjänsteutövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om